Lema curs 2022-2023

Notícies

ENS AGRADA LA TARDOR

ENS AGRADA LA TARDOR!!           

 

          Els alumnes de 3 anys han treballat al llarg del 1er.Trimestre el projecte “ M’agrada la tardor”

          Els xiquets d’aquesta edat, senten una gran curiositat i interès per observar l'entorn i el que els envolta. Descobrir els canvis que es realitzen, sobretot en la naturalesa, amb l'arribada de  la tardor, serà una vivència significativa per al seu desenvolupament. A més els diferents successos i elements que apareixen en la tardor com són les noves peces de roba, els hàbits dels animals en aquesta època de l'any, les fulles que cauen, el vent, la pluja… criden l'atenció dels més xicotets, el que els incita a investigar, experimentar, conèixer i aprendre els principals esdeveniments que sorgeixen en aquesta estació.
Per  això, per a ajudar-los en el seu creixement personal plantegem activitats que estan basades en el joc, imprescindible en aquestes edats.

          A partir del  conte “Les tres fulletes”, els xiquets han anat coneixent  els colors de la tardor, els canvis produïts en l’entorn natural per la climatologia....

 La nostra aula s’ha omplert de vida. En els diferents espais  han sorgit  nous trets relacionats amb  la tardor. En el racó de joc simbòlic tenen fruits de veritat per a jugar a la botiga i aprendre els fruits de la tardor, hem anat construint un mural amb elements propis d’aquesta estació, el racó de  la naturalesa ha anat omplint-se  d'elements de la tardor com diferents  fulles per a classificar,  cistelles amb pinyes  per a agrupar ......

          En definitiva, els xiquets han aprés coses sobre la tardor, experimentant  i vivenciant amb el seu cos.

Ací vos deixem una xicoteta mostra.

 

                    

 

 

                              

 

 

                   

 

 

 

 

Llegir més

PROGRAMA EMOCIONAL A INFANTIL

PROGRAMA EMOCIONAL A INFANTIL

 

                   Ja fa uns anys, 4 cursos en concret, que posarem en marxa a les nostres aules el Programa Emocional, amb el principal objectiu de desenvolupar la competència emocional dels nostres alumnes.

Però... per què se li dona tanta importància a l’Educació emocional?

La resposta ens la dona Francisco Mora ( Doctor en medicina i Neurologia, i autor de nombrosos llibres sobre neuroeducació).

“ L’emoció és l’energia que mou el món. És el motor que tots tenim a dintre i que ens fa reaccionar front a estímuls provinents del nostre entorn o de la memòria”

Però, l’emoció és també el mitja de comunicació més potent que tenim els humans, i per tant l’emoció és la que condiciona i regula les nostres relacions socials.

Educar en les emocions significa dotar-les de l’espai, temps i reconeixement que mereixen. Cal ensenyar a identificar-les, expressar-les i com no, gestionar-les.

Aquesta educació emocional ajudarà als nostres alumnes a desenvolupar una personalitat equilibrada i així establir relacions positives amb ú mateix, amb l’entorn i amb els altres.

Després de totes aquestes raons, resulta fonamental i imprescindible l’aplicació a la nostra escola, i des de l’etapa d’infantil,  d’un programa emocional com el que venim desenvolupant.

A les aules d’infantil, es donen nombroses situacions en les quals les emocions cobren una importància rellevant. És per això que considerem aquestes situacions com a oportunitats d’obtenir grans beneficis en la formació i educació dels nostres alumnes des del respecte, curiositat, entusiasme, empatia i bona gestió emocional.

L’expressió de les emocions es fonamental per a que les alumnes adquireixen confiança en si mateixos i autonomia emocional, és per això que el desenvolupament del llenguatge (tant verbal com no verbal), és prioritari en aquesta etapa d’infantil, ja que té un gran impacte en l’expressió i comprensió pròpia i en els altres.

Aquest desenvolupament lingüístic ens ajudarà sobre manera en l’adquisició de totes les capacitats emocionals per a ser persones  emocionalment competents.

Així doncs, en l’aplicació del nostre programa emocional treballem 4 competències, (sempre mitjançant dinàmiques, jocs, música, aprofitant les múltiples i variades situacions on les emocions suren, etc.)

 1. Identificació i comprensió emocional.

Els xiquets aprenen a identificar les seues emocions, els posen nom, comprenen el que senten i aprenen a comunicar-ho.

 1. Regulació emocional

Treball de gestió de les emocions, aprenen a expressar-se adequadament i tolerar les seues frustracions.

 1. Autonomia personal

 A poc a poc, els xiquets van agafant confiança amb si mateixos al sentir que poden controlar-se i depenen menys dels adults, reduint també les cridades d’atenció.

 1. Competència social

Importantíssima competència que esdevé del treball i adquisició de les tres anteriors, on han de ser capaços de utilitzar habilitats socials com: empatia, escola activa, respecte... les quals els asseguraran un èxit en les relacions socials i ferramentes per a la resolució de conflictes.

Vos deixem un xicoteta mostra d’algunes de les activitats realitzades.

 

 

 

 

Junts, creixem i aprenem!

Llegir més

ATELIER DE LA LLUM

ATELIER DE LA LLUM


EN AQUESTA PRIMERA SETMANA DEL MES DE GENER, HEM POSAT EN MARXA “L’ATELIER DE LA LLUM”, UN TALLER EMMARCAT EN LA PEDAGOGIA DE LA LLUM.


LA PEDAGOGIA DE LA LLUM, INSPIRADA EN EL MODEL PEDAGÒGIC DE LES ESCOLES REGGIO EMILIA, UTILITZA LA LLUM COM UNA FERRAMENTA I PRÀCTICA EDUCATIVA MITJANÇANT LA CREACIÓ D’ESPAIS MULTISENSORIALS QUE POSSIBILITEN L’EXPERIMENTACIÓ I L’EXPRESSIÓ DELS XIQUETS.

LA LLUM ÉS UN POTENT ESTÍMUL SENSORIAL QUE CAPTA L’ATENCIÓ DELS MÉS MENUTS I MULTIPLICA LA SEUA CONCENTRACIÓ. LES PROPOSTES AMB LLUM ES CONVERTEIXEN EN ACTIVITATS LÚDIQUES, CIENTÍFIQUES, ARTÍSTIQUES, CREATIVES…. QUE ELS CONVIDEN A EXPERIMENTAR I EXTRAURE LES SEUES PRÒPIES CONCLUSIONS.
LA LLUM TÉ UNA QUALITAT MÀGICA, ÉS CAPAÇ DE TRANSFORMAR QUALSEVOL ESPAI I OBJECTE QUOTIDIÀ EN FANTÀSTIC, A MÉS D’OFERIR UNA BELLESA VISUAL EN UN AMBIENT CÀLID QUE NO ES DONA EN ALTRES SITUACIONS.

PER TOT EL ABANS EXPOSAT, HEM DISSENYAT TOTA UNA BATERIA DE PROPOSTES EDUCATIVES, SEGUINT LES DIRECTRIUS DE LA PEDAGOGIA DE LA LLUM, QUE HA TRANSFORMAT LA NOSTRA AULA  EN UN ESPAI IDEAL DE JOC I APRENENTATGE.

PASSEM A DESCRIURE BREUMENT ALGUNES D’AQUESTES PROPOSTES:

-  DESCOBRIM LES OMBRES, AMB LLUM NATURAL I LLUM ARTIFICIAL.
 • TEATRE D'OMBRES
 • TEATRE TITELLES- SILUETES
 • PROJECCIONS
 • JOCS AMB LLANTERNES
 • LLUMS DE COLORS

-  LLUM NEGRA: CONVERTIM LA NOSTRA AULA EN UN ESPAI MULTISENSORIAL AMB MÚLTIPLES I VARIADES PROPOSTES:

 • PSICOMOTRICITAT
 • ACTIVITATS DE MOTRICITAT FINA
 • CONTES PER A MIRAR EN LA FOSCOR
 • MODELATGE
 • ART
 • MAQUILLATGE

-  MÚSICA I LLUMS: COREOGRAFIA AMB LLUMS DE COLORS

HA ESTAT UNA EXPERIÈNCIA FANTÀSTICA!!

VOS DEIXEM UNA MOSTRA!!!

OMBRES

                                                           

                              

LLUM NEGRA

               

                               

                              

                                         

                                            

                              

                               

                                             

                               

MÚSICA I LLUMS

                                   

          


Junts, creixem i aprenem!

Llegir més

Transformant espais en infantil

TRANSFORMANT ESPAIS

 

                  L’aprenentatge dels xiquets comença des de dintre d' ells mateixos i amb els altres. Conèixers a ells mateixos i saber regular i gestionar les seues emocions és imprescindible per al seu correcte desenvolupament personal. Alhora que les relacions socials i interaccions amb els companys i amics , els obri les portes a un món on poder compartir, col•laborar, comunicar-se i divertir-se junts, a més d’ensenyar-se a créixer com a persones socials que són.

                I l’escola, el nostre col•legi en particular, és un dels llocs idonis per a fer possible aquests aprenentatges.
Amb aquesta premissa i per a millorar la nostra tasca docent, hem treballat amb més profunditat  els ambients d’aprenentatge.
Compartint la definició d'ambient de  María Lina Iglesias Forneiro (2008) com un,

          “Conjunt de l'espai físic i relacions que s'estableixen en ell (afectes, relacions interpersonals entre xiquets, adults i societat). Un tot indissociable d'objectes, olors, formes, colors, sons, i persones que habiten i es relacionen en un determinat marc físic que ho conté tot i al mateix temps és contingut per tots aquests elements que bateguen dins d'ell.”

                 Aquesta mirada pedagògica ens brinda l'oportunitat d'acompanyar als nostres alumnes en el seu pròpi procés d'aprenentage, respectant els seus ritmes, de fer propostes educatives on caben tots, respectant així la diversitat , i deixant-los fer, tocar, manipular, exoerimentar.......junt als companys i adults que hi participen.

                 Aquest canvi de mirada comportava a més, una reformulació dels nostres espais , tant interiors com exteriors, Així dons, i  conscients de la importància física del nostres espais, ens vam llençar a pensar, redissenyar i transformar -los per fer de cada racó, un ambient d'aprenentatge, oferint als nostres alumnes diferents propostes, amb les quals i mitjançant l'experimentació i el joc, l'aprenentatge fora més significatiu per a ells.          Sense pensar-ho dues voltes i amb el suport i implicació de l’equip directiu ens llançarem a reorganitzar el nostre pati (el calvari).
Així doncs, crearem una zona de joc simbòlic: la cuineta, on els nostres alumnes es convertiren en autèntics xefs, aspirants al títol de màster.
També muntarem una paret musical que ha fet les delícies dels menuts, on s’esplaiaven colpejant i traient sons que els meravellaven i divertien.
Posarem en marxa el nostre hortet, on plantarem tomàquets “cherrry”, carabassetes, enciams, raves, cogombres i freses. Cal dir que més d’un esmorzaret ha estat fet amb productes de l’hort.

            També, altres dependències de l'edifici d'infantil han estat redissenyades, com són les aules, el rebedor i el hall, fent estances més acollidores, on els xiquets se senten com a casa.

           Són els xiquets els que donen vida als espais, es van fent present dia a dia en eixe espai que habiten, vivint-lo, transformant-lo i fent-lo propi. Espais on passen coses, on descobreixen, s’esbalaeixen i gaudeixen. Espais on es donen les diferents formes de relació amb els altres, amb el temps i amb el món que els envolta.

Junts, creixem i aprenem!

 

                                                                       

                               

       

 

          

 

       

 

           

 

        

Llegir més

I........ QUÈ ÉS PER A NOSALTRES LA INFÀNCIA?

                            I........ QUÈ ÉS PER A NOSALTRES LA INFÀNCIA?

 

          Finals de març, abril.... comencen a publicar-se diferents decrets sobre el període de matrícula i admissió d’alumnes per al curs vinent i....... les distintes xarxes socials s’omplin de reclams publicitaris de col·legis que mostren i ofereixen la seua proposta educativa. Propostes totes elles molt atractives, precioses en la presentació, que atreuen sobre manera l’atenció de possibles famílies que enceten el camí d ’entrada dels seus fills al sistema educatiu.

          Des del web del nostre col·legi, i també en altres xarxes socials com Facebook i Instagram, els presentem la nostra proposta pedagògica i les línies o principis pedagògics que marquen el nostre camí. Però no sols amb un bonic vídeo , que també, sinó a més compartint amb tots vostès la nostra profunda reflexió del que som, i el que volem aconseguir com a escola.

          I comencem en el primer graó: L’etapa d’infantil.

Aquesta reflexió arranca del mateix concepte d’infància que tenim. Què és per a nosaltres, equip docent d’infantil, la infància?

Després d’anys d’experiència, de superar corrents pedagògiques (ja arcaiques i obsoletes, però que encara estan profundament arrelades en moltes escoles), de formació continuada i atenció posada en el canvi paradigmàtic que actualment s’està donant en el camp de l’educació , hem construït el nostre propi concepte d’infància i per tant en la consideració que tenim del xiquet/a .

Seguint les corrents pedagògiques postmodernistes, concebem “a l’alumne com a co-constructor de coneixement i de la seua pròpia identitat, contextualitzat en un temps, lloc i cultura. Així doncs, considerem al xiquet com un ésser ric i ple de potencialitats, que fa el seu propi procés d’aprenentatge junt amb altres persones i a través de les relacions que entre elles s’estableixen, creant així també la seua construcció social, vessant inseparable de qualsevol aprenentatge.”

Aquesta conceptualització de l’alumne, marca i defineix els nostres propis principis pedagògics, així com les diferents metodologies a emprar.

          Principis pedagògics:

          1. Escola inclusiva. Respecte a la diversitat, i el convenciment que la diversitat és una font de riquesa.

          2. Escola del benestar. Fer de l’escola un espai segur, confortable, que ofereix confiança als nostres alumnes, des de la pedagogia sensible i del tacte.

          3. Escola participativa. Promoure la participació de tots els membres de la comunitat educativa en les decisions que ens afecten, donant un protagonisme essencial als alumnes. Fomentar l’escolta activa i el diàleg.

          4. Escola d’oportunitats d’aprenentatge. Escola pensada i dissenyada per a oferir en tot moment i en qualsevol espai ocasions d’aprenentatge significatiu que responguen a un objectiu i meta educativa, mitjançant l’experimentació i fomentat l’autonomia i creativitat dels alumnes.

          5. Escola diocesana. Escola conceptualitzada baix el prima d’escola evangelitzadora, que fa dels valors cristians la seva identitat.

Aquests principis són el bastiment sobre el qual ‘s’articulen les nostres actuacions educatives. Aquestes actuacions necessiten metodologies actives que tinguen en compte els principis abans esmentats.

          Entres altres, destaquem la metodologia d’ambients d’aprenentatge com a creadora de situacions que partint de l’experimentació, manipulació i joc, possibiliten un aprenentatge significatiu per als alumnes.

          El treball cooperatiu és habitualment emprat en les nostres aules, doncs és en les interaccions dels alumnes  on sorgeix la cooperació i col·laboració, actituds d’ajuda i per tant l’aprenentatge entre iguals.

          Treball per projectes, metodologia molt motivadora, ja que naix dels interessos dels alumnes i on conflueixen altres àrees anomenades transversals.

          Projecte d’aprenentatge-servei, metodologia marcada per un vessant profundament social, amb la voluntat ferma d’oferir un servei social a la comunitat en la qual estem immersos, alhora que el nostre alumnat realitza un aprenentatge lligat al currículum pertinent.

 

A grans trets, aquesta és la nostra proposta, esperem que els agrade i compartisquen amb nosaltres el bonic camí de l’educació i ens confien els seus millors tresors: els seus FILLS. Per a nosaltres, no ho dubten ni un instant, també ho són!!!!

 

Des d’ací, els convidem a posar-se en contacte amb nosaltres i així, els contarem personalment tot açò que han llegit i més.

 

Junts, creixem i aprenem!!

 

COL·LEGI SANT ANDREU APÒSTOL

Llegir més

I.........SEMBLAVA IMPOSSIBLE!!!!

I.........SEMBLAVA IMPOSSIBLE!!

         I tant que ens semblava impossible allà per setembre quan encetàvem un curs amb el tan gastat concepte de “nova normalitat”, que ningú sabia ben bé què era!!

        I ja som a finals de desembre i a punt de tancar el primer trimestre, afortunadament sense cap sobresalt destacable. Ho hem aconseguit!!!!

       A setembre, arrancarem el curs plens de dubtes, pors, programacions i projectes en l’aire (sense cap certesa de poder dur-los a terme), protocols anti-covid, grups bombolla..... i una gran quantitat de normes i recomanacions sanitàries que alteraven la vida escolar a la qual estàvem acostumats.
      A poc a poc, la maquinària començà a rodar. Amb uns quants gemecs, tots anàrem assumint i assimilant els canvis als quals ens enfrontàvem.
     És en la capacitat d’adaptació i resiliència, on els nostres menuts ens donaren una gran lliçó. La naturalitat amb la qual acceptaren els canvis va ser realment sorprenent. Per a ells, no hi havia cap problema, sols una xicoteta incomoditat, però que assumien ràpidament. Els xiquets ens han ensenyat a viure el present, el “ací i ara” i el fet d'anar adaptant-nos a allò que vaja sorgint en cada moment. Creiem que ells pensen i senten igual que nosaltres, i no és així. Ens vam avançar (precipitar o anticipar) a pronosticar preocupacions que els xiquets no anaven a tindre. Sols calia haver-los preguntat per la seua visió davant la tornada a l’escola i ens hauríem adonat que ells no estaven massa preocupats i estaven disposats a assumir els canvis que calgueren, confiant cegament amb nosaltres, i d’aquesta manera ens hauríem estalviat fer prediccions molt difícils d’encertar.
    Així doncs, per a nosaltres, els adults (les mestres) ha estat tot un regal poder aprendre de la mirada dels menuts, molt més oberta i mil vegades més adaptativa i creativa.

    De totes les restriccions i canvis han sabut trobar la part positiva. Per exemple, els encanta tindre cada dia una zona del patí diferent, la qual cosa els permet canviar els seus jocs, fer files d’entrada al col·legi en un lloc diferent de l'habitual, i també els grups bombolla, que ens han reforçat com a grup, molt més cohesionats que en el curs anterior. Intentant obviar els inconvenients o allò que hem perdut pel camí, per fer el present molt més senzill.


    Els nostres alumnes ompliren l’escola de crits, rialles i algunes ploraneres, sempre baix l’assumpció de les normes, i donaren sentit al nostre treball i quefer diari.
I començàrem sabent que cada dia que passava era un regal, una oportunitat d’estar junts i un pas més en la consecució i compliment de les tasques proposades.

     Des de l’inici de les classes ens centràrem a cuidar més si cal, les emocions dels nostres xiquets, donant-los l’oportunitat d’expressar-se, ajudant-los a comprendre què és el que es passa i senten, i com no, ensenyant-los ferramentes per a gestionar les seues emocions.

    També repremérem els diferents programes ( programa d’acció tutorial, pràctica psicomotriu relacional, programa matemàtic entusiasma’t, estimulació del llenguatge oral, l’anglés , celebració de festivitats, etc.) i la posada en marxa de nous projectes.

    Així, en el grup de 3 anys, a més de superar el període d’adaptació a l’escola, un poc més llarg de l'habitual, han estat dedicats a fomentar la seua autonomia personal i conéixer el seu propi cos com a mitja de comunicació i expressió d'emocions. Consolidant-se com a grup i gaudint de tot allò que els ofereix l’escola: relacions entre iguals, jocs, experiències i un fum d’aprenentatges.

                                    

    En la classe de 4 anys, han desenvolupat un projecte titulat: “Conec el meu cos”, al llarg del qual i mitjançant jocs i cançons, han anat convertir-se en dignes i preparadíssims ajudants de SúperCov, un superheroi amb una missió clara: combatre al maleït coronavirus.
Per a aconseguir-ho han hagut de superar dures proves i adquirir coneixements específics sobre el cos humà, i sobre les mesures higièniques que cal tindre en compte per a vèncer-lo.

                         

 
    Els alumnes de la classe de 5 anys triaren entre 9 propostes, un projecte sobre pintors. Aquest, dissenyat atenent als interessos dels alumnes va anar prenent forma, i descobriren que el món dels pintors és molt variat. Pintors, tots ells artistes, hi ha de moltes classes i maneres, i de tots ells han aprés.
Aquest projecte va ser anomenat “Pintors: gaudint de l’art”. Ha estat una experiència molt bonica per als alumnes, amb la qual han practicat diferents tècniques artístiques i han aprés a mirar i admirar obres artístiques d’estils ben diferents.

                         

Anem fent camí!!!
Ja quasi som al 2n trimestre!!!!!

Llegir més

PROJECTE APRENENTAGE-SERVEI: "UNA TARDOR COMPARTIDA"

 

Projecte APS (APRENENTATGE-SERVEI)

 

"UNA TARDOR COMPARTIDA"


Si, és cert, aquesta tardor l'hem compartit i viscut junts, un grup de xiquets de 4 i 5 anys i un grup de persones majors de més de 70!!!


I sense dubte ha estat una experiència meravellosa!!!


"Una tardor compartida" ès el títol d'un projecte intergeneracional (aps) dissenyat conjuntament entre els professionals del centre de dia de l'Alcúdia i les mestres del nostre ncol·legi.


Aquest projecte naix arran de la detecció de la necessitat de comunicació entre dos grups molt distants en edat, com són els xiquets d'infantil i les persones majors, usuàries del centre de dia.


I que té, com a principal objectiu, fomentar la interacció entre xiquets menuts i persones majors, mitjançant l'intercanvi d'experiències, totes elles enquadrades dins de la temàtica de la tardor i aixì, crear lligams afectius entre els participants.


Iniciarem aquest projecte amb dinàmiques de presentació grupals , i després férem les parelles (xiquets –iaios) que s'han mantés en el temps i han provocat aqueixos lligams afectius que buscaven des d'un principi.
Els altres encontres foren d'intensa activitat, des d'una animació lectora, realització d'una treball manual, tast de fruits de la tardor i posterior elaboració d'una coca de carabassa, celebració de la festa de la castanyera, amb disfresses, cançons, danses i la tradicional torrada de castanyes, a més de les celebracions d'aniversaris,


I així, i sense adonar-nos, arribà el dia dels acomiadaments, en aquest dia tan emotiu, ens intercanviarem els regalets i targetes de felicitació nadalenques, acompanyats de nadales i amb una barreja d'emocions: alegria, tristesa, molta estima......i un profund agraïment a tots els participants en aquest projecte que s'han obert els uns als altres, desplegant molta paciència i una infinita generositat.

Aquesta tardor ens deixa emprentes dolces a la nostra memòria, com són les cares de joia i il.lusió dels iaos quan el xiquets travessaven la porta del centre, la motivació que els ha portat a superar-se a ells mateixos, traguent-los de la seua rutina i compartint el món sorollós dels xiquets.

Els xiquets s’enorgullien de tindre amics majors, parlaven d’ells constantment al col.le i preparaven amb il·lusió les diferents visites.

Ja al final del projecte, no podem més que concloure que aquesta tardor, ens ha regalat “AMICS PER SEMPRE”

MOLTES GRÀCIES AL CENTRE DE DIA I A TOTS ELS QUE HI HA PARTICIPAT EN AQUEST BONIC PROJECTE.

CONTINUAREM............

 

                            

 

                      

 

  

Llegir més

INICI CURS 2019/20

INICI CURS 2019-2020

 

 

Ja ha arribat setembre, i amb ell, les festes del poble i tot seguit , l'inici d'un nou curs.
Un any més, ens enfrontem a nous reptes amb nous projectes i objectius per aconseguir traure el millor de cadascú sempre amb entusiasme, il.lusió i com no, una bona dosis d'esforç.
Donem la benvinguda a les famílies que s'incorporen per primera vegada a la nostra comunitat educativa, i els desitgem una molt bona estada.


Inici de classes i horari


Les classes comencen el dilluns 9 de Setembre per a les tres etapes: Infantil, primària i secundària.


L'horari per a aquest mes de setembre és el següent:


Infantil i primària: matins de 9-13 h
Secundària: matins de 9-14 h.

 

Llegir més

GRADUACIÓ ALUMNES INFANTIL 5 ANYS

 

 

GRADUACIÓ ALUMNES INFANTIL 5 ANYS

                                   Hi havia una vegada...............un grup de 25 xiquets de tres anys que travessaren les portes d'aquest col•legi, el sant Andreu de l'Alcúdia, amb una motxilleta a l'esquena per omplir, amb les caretes enceses d'il·lusió, expectació i com no, de por en descobrir i encetar una etapa nova a la seua vida. Ja hi eren al col•le dels majors!!! Tot semblava gran per d'ells, els seus ullets anaven d'ací cap allà intentant retindre tot el que veien, i deixant que la seua curiositat innata, els permetés iniciar un munt d'aprenentatges.


                                 Així entre rialles, cançons , jocs i el sentiment de pertinença a un grup d'amics, a una classe i a un col•legi, han anat superant els tres cursos d'infantil.
Hem arribat a la fi, i com tots els finals, ens omplim de joia i orgull pel treball fet i, al mateix temps, ens envaeix un sentiment de pena pel seu comiat, en pensar que els "soltem". Quantes coses viscudes, quantes abraçades i besets ens hem repartit, quantes llàgrimes hem eixugat........arribant a fer uns lligams difícils de trencar amb el pas del temps.


                               Ells aniran passant cursos, aniran fent-se fadrins, però l'empremta que han deixat ací, a infantil, no s'esborrarà.
Tenim la sort de veure'ls créixer ací també, al col•le sant Andreu. No us perdrem de vista!


                              Des d'ací us desitgem tota la sort del món i que sapigueu que ens teniu ací per sempre.


Un bes ben gran

 

 

                                                                       

 

Llegir més

ESTADA A LA GRANJA-ESCOLA

INFANTIL A LA GRANJA-ESCOLA "SERRA DE MARIOLA"

 

Els alumnes d'Infantil, en aquest últim trimestre hem fet una estada de 2 dies a la granja-escola Serra de Mariola en Bocairent.


Aquesta activitat forma part del projecte "la Granja" treballat en els tres nivells, i per tant, vinculada al currículum d'Infantil.

La granja-escola ofereix als xiquets gaudir d'un aprenentatge en la natura, ple d'estímuls sensorials que difícilment els podem oferir en les aules. Aquest aprenentatge es dóna mitjançant les diferents activitats com són: passeig a cavall, observar, tocar i alimentar als animals de la granja, fer tallers amb herbes aromàtiques i també fent xicotetes excursions per conéixer l'entorn cultural de la granja-escola.

A més amb aquesta activitat desenvolupem l'autonomia del xiquet, reforçant la pertinença a un grup i els lligams d'afecte i cohesió entre els companys, així també com el control emocional. Per a molt xiquets és la primera vegada que dormen fora de casa i els suposa un gran esforç de superació de la por a la separació.

Han estat dos dies magnífics, fins i tot l'oratge ens acompanyàni fred ni calor), els monitors que ens han atés han estat molt eficients i l'experiència sense dubte, ha resultat molt, molt positiva, per a repetir d'ací dos anys, com ja va se'n habitual.

               

Llegir més

AMBIENTS D'APRENENTATGE

AMBIENTS D'APRENENTATGE

            A Infantil, hem encetat aquest 2n trimestre la metodologia “Ambients d’aprenentatge”.

Aquesta metodologia te com a finalitat convertir els espais del col·le en llocs on els xiquets aprenguen.

Així doncs, podem definir els ambients com espais específicament dissenyats a partir de diferents propostes, per a què els nostres xiquets, mitjançant el joc, puguen aprendre, relacionar-se i comunicar-se.

           Els ambients permeten als nostres alumnes:

                 -aprendre jugant

                 -aprendre descobrint

                 -desenvolupar l'autonomia dels xiquets

                 -aprendre a cooperar

                 -aprendre a gestionar les emocions

                 -viure l’error com a oportunitat per millorar

                 -desenvolupar el llenguatge oral

                     -atendre a la diversitat

                 -potenciar les relacions afectives entre els xiquets

                 -tractar totes les àrees del currículum d'infantil.

         Els ambients s'estructuren mitjançant una disposició planificada i ordenada de diferents materials que provoquen l'interés i curiositat dels xiquets, i on es desenvolupen els continguts curriculars propis d'aquesta etapa.

Per estrenar-nos amb aquesta metodologia, hem dissenyat 4 ambients:

- "Jugar a ser"

                      

En aquest ambient juguem a interpretar els rols propis d'una casa, d'un centre de salut, d'un supermercat i fins i tot, d'un saló de bellesa.

Durant aquest procés interpretatiu, els nostres alumnes posen en marxa mecanismes interiors que els acosten al món real, treballant vocabulari propi i fomentant les relacions interpersonals.

- "Art"

                       

Ací, la creativitat, és la gran protagonista, i així els nostres xiquets es converteixen en vertaders artistes. Se'ls ofereix una gran quantitat i diversitat de materials plàstics, els quals, els permeten expressar els seus sentiments i emocions que experimenten amb les seues pròpies manifestacions artístiques.

- "Motricitat fina i lectoescriptura"

                              

La motricitat fina és l'avantsala de l'escriptura. Conscients d'aquesta asseveració, en aquest ambient, oferim als xiquets activitats molt diverses i atractives per al treball manual que requerisca major precisió i la necessària coordinació óculo-manual per a l'eficàcia d'aquesta habilitat.

- "Construïm"

                  

A partir de materials naturals molt diversos, els xiquets mitjançant les construccions que realitzen, treballen sense adonar-se: els volums, les mesures, l'equilibri, i com no, la concentració i l'habilitat manual.

 

           Aquesta metodología ens ha aportat noves mires en el nostre quefer diari. Les agrupacions mixtes ( barreja d’alumnes de diferents edats), han millorat les relacions interpersonales entre els alumnes, Una motivadora forma de fer competent al nostre alumnat. I els xiquets……. encantats, dessitjant que arribe el dia dels ambients.

Llegir més

Projectes a Infantil

Al nostre col·le, el Sant Andreu apóstol de l’Alcúdia, ens estem actualitzant dia darrere dia, i aquest web és una bona mostra.

Així doncs, aprofitem aquest mitjà per a presentar-los a grans trets el nostre plantejament pedagògic, a l’etapa d’ Infantil, i compartir amb vostés una xicoteta mostra dels treballs duts a terme al llarg d’aquest 1r trimestre.

A infantil, treballem amb una metodologia basada en projectes, aquests són treballs de certa envergadura que naixen dels interessos dels mateixos alumnes o com a proposta del mestre. Aquests projectes compten amb ingredients tan importants com : motivació, creativitat, treball cooperatiu,implicació i desenvolupament de les diferentes inteligències múltiples; i l’us de ferramentes com: rúbriques i destresses de pensament, a més d'instruments d'avaluació que ens aporten el feedback necessari per comprovar la superació dels objectius i tasques plantejades. 

A més, completem la nostra proposta pedagògica amb:

         - Programa d’estimulació neuromotora

         - Pla de foment de la lectura

         - Pla d’acció tutorial

 

 

  Anem al grà: PROJECTES A INFANTIL

A la classe d'infantil 3 anys s'ha desenvolupat el projecte titulat:

"L'ESCOLA: JUGUEM, ENS EMOCIONEM I.....APRENEM AMB TOTS ELS SENTITS"   

                          

     A Setembre, els xiquets d'infantil 3 anys del nostre col·le, encetàrem una nova etapa, amb un barreig d'emocions tan grans que fins al monstre de colors li costà desfer i possar cada emoció al seu lloc!! Seguint les emprentes d'aquesta barreja emocional ens endinsàrem en el món dels sentits, ferramenta indispensable per a la descoberta d'ells mateix i del seu entorn.

  Així doncs, hem aprofundit amb cadascun dels sentits: oïda, tacte, gust, olfat i vista, experimentant amb ells i relacionant aquestes sensacions viscudes amb les emocions que ens provoquen. D'aquesta mena hem fet audicions musicals, tast de sabors, olorat fragancies bones i dolentes, ens hem adonat del poder de la nostra pell per descobrir textures i finalment ens hem endinsat en el tan encisador i màgic món de la llum!! 

I a més, hem aprés i ens hem emocionat amb tots els sentits!!!

 

 

  

 

Enguany els alumnes d'Infantil 4 anys han treballat en un projecte anomenat "LA TARDOR",

             

 

on han aprofundit en els canvis meteorològics propis de la tardor, i tot el que comporten aquests canvis: canvis a l'entorn, canvis climàtics, canvis de roba, canvis fins i tot al rebost!

Per a la descoberta d'aquests canvis han fet un munt d'activitats que han estat molt del seu grat i amb les quals, han disfrutat moltíssim. Destacar l'esmorzar amb fruits de la tardor i la festa de "La castanyera", compartida amb la resta dels grups. Destaquem també les exposicions orals realitzades pels alumnes sobre un aspecte del tema. Així, s'han fet exposicions informatives, fruit de les seues pròpies recerques, cançons i dites populars, treball amb els contes de "la castanyera" i "Per què el pi, l'avet i l'alzina no perden els fulls".

Acompanyant al desenvolupament del projecte, no han faltat dinàmiques de treball cooperatiu, rubriques i destreses de pensament i com no, l'autoavaluació del seu propi treball tan individual com en grup.

Els xiquets de la classe d'Infantil 5 anys , han estat tot el primer trimestre treballant el projecte de "L'UNIVERS".

Tot començà......amb la troballa al pati d'un METEORIT!!!!!!Han aprés moltíssimes coses relacionades amb l'espai, i sobretot, han disfrutat, més si cal, investigant i descobrint tot el que ens envolta i que no coneixien.

Així, s'han fet autèntics experts en temes com: La teoria del Big Bang, les diferents formes i tipus de galàxies, la nostra via làctia, els diferents planetes que formen el Sistema Solar, amb els seus satèl·lits més importants, també els diferents aparells que s'utilitzen per a observar l’espai, a més de conéixer als astrònoms i astronautes més importants de la història espacial.

En fi, un munt de coses en les quals han aconseguit el més important: aprendre alhora q disfrutat.

 

 

     

 

Llegir més

Interpretació alumnes infantil 5 anys

La classe d’infantil 5 anys ha interpretat el capítol número 5 L’eruga i Alicia

Llegir més

Representació teatral dels alumnes i les alumnes d’infantil 4 anys

Els alumnes han recreat un xicotet musical on contaven un dels disbarats més divertits de l’obra d’Alícia al País de les Meravelles.

Uns soldats havien plantat uns rosers amb roses blanques, quan es donen compter de l’errada, s’afanyaren a repintar-les per a evitar que la Reina els tallara el cap.

Llegir més

Representació del Capitol 1 de Alicia per part dels més menuts

Els més menuts han representat el capítol 1 de ” Alícia al País de les Meravelles ” . Després de preparar decorats , vestuaris, elaborar entrades i assajar l’obra, s’han convertit en uns grans artistes.

Llegir més

Ja arriba l’estiu

Després d’un any d’esforç i aprenentatge , els alumnes d’infantil celebren el final de les classes amb la tradicional “xopà” .

Fins al pròxim curs , bon estiu.

IMG-20150620-WA0000
IMG-20150620-WA0001
IMG-20150620-WA0002

Llegir més

A la granja escola

Els alumnes de infantil i primer cicle de primària visiten la granja escola “Casablanca” en Xàtiva.

I per la nit a la disco

Llegir més

Descobrim Xina amb Zhi Hua Zhang

La mamà de Xavi en visita i en ensenya les costums, tradicions i altres coses de Xina.

Llegir més

Facebook Twitter

ENLLAÇOS

educamos
facebook
parròquia
Educació física

#SantAndreuACasa

(Torna a llegir les actuacions que des del col•legi hem estat realitzant durant el confinament per als nostres alumnes i familiars)

SoundCloud Album Record

Escoltant

Cançó del curs - Himno de Colegios Diocesanos
Dades de contacte
Pl. Constitució, 5 45250 L'Alcúdia
secretaria@colegiosanandres.es
96.254.02.82