Lema curs 2022-2023

Notícies

NOVEMBRE... MES DE LES LLETRES?

És molt probable que encara hi haja qui es pregunte perquè és elegit novembre com a Mes de les Lletres i no qualsevol altre mes de l’any. 

Doncs bé, el 20 de novembre de 1490 es va publicar la primera edició de l’obra Tirant lo Blanc de Joanot Martorell a la ciutat de València. Segur que a molts de vosaltres vos sona tant l’obra com l’autor, ja que tots hem gaudit ací al poble de la plaça que commemora l’obra i segurament també tots hem passat alguna vegada pel carrer que porta el nom de l’ autor. Es tracta d’ una novel·la cavalleresca del s. XV, Segle d’Or de les lletres valencianes, considerada una obra cabdal de la nostra literatura i un clàssic de la literatura universal. És per això que cada 20 de novembre es celebra el Dia de les Lletres Valencianes, moment per a reivindicar la nostra tradició literària i cultural, fomentar la creació literària en valencià, difondre els nostres autors i llegir-los ara i cada dia de l’any.

Aquest any, a més, és un any especial ja que es celebren els “Cent de Fuster”, cent anys del seu naixement, i el nostre col·legi ho ha commemorat amb una exposició dedicada a l’insigne escriptor, exposició que ha estat a càrrec de l’alumnat de Secundària amb l’activitat “Lletres al carrer”.

Llegir més

INICI DE CURS A EDUCACIÓ SECUNDÀRIA

Estimades famílies:

Ja ha arribat setembre i amb aquest l'inici d'un nou curs.
Un any més, ens enfrontem a nous reptes amb nous projectes i objectius per aconseguir traure el millor de cadascú. Sempre amb entusiasme, il·lusió i com no, esforç.

Donem la benvinguda a les famílies que s'incorporen per primera vegada a la nostra comunitat educativa i els desitgem una molt bona estada.

Inici de classes i horari 1r dia de classe

Les classes comencen el dilluns 12 de setembre i l'horari per a aquest primer dia és el següent:

  • 1r ESO: de 9:30h fins 13:00 h.
  • 2n, 3r i 4t ESO: de 10:00h fins 13:0h.

Llegir més

I SI FEM UN QUADRE PICTÒRIC?

Nooooo!!

Aquesta és la reacció habitual dels alumnes de secundària quan un professor de llengües entra a classe i diu: “Hui anem a treballar la sintaxi”.

La sintaxi, és la part de la gramàtica que estudia la manera en què es combinen les paraules i els grups que aquestes formen per expressar significats, també estudia les relacions que es poden establir entre totes aquestes unitats. 

Un contingut  curricular més que necessari si tenim en compte que aquestes estructures les utilitzem, a diari, en cada acte de parla.

Des de l’àrea de Llengua castellana i literatura, els i les alumnes de 3r d’ ESO han treballat aquest contingut d’una forma diferent; per a dur a terme aquesta tasca han hagut de fer ús de diverses capacitats, han hagut d’ aguditzar el seu ingeni així com també la creativitat, és per això que  han combinat els coneixements gramaticals de castellà amb els coneixements adquirits al llarg del curs a l’àrea de Plàstica.

Llegir més

XIQUETS DEL MÓN

Els alumnes de 1r d’ ESO, dins de l’àmbit sociolingüístic, han estat realitzant una activitat on han pogut posar en pràctica els coneixements que han anat adquirint tant a l’àrea de Geografia i Història com a l’ àrea de Valencià al llarg del primer trimestre. El treball per àmbits consisteix a desenvolupar un treball o projecte per connectar els aprenentatges associats a cadascuna de les disciplines que conformen l’ àmbit.

L’ activitat realitzada porta per títol Xiquets del món i forma part d’una unitat didàctica anomenada Coneixem la terreta, i és que terreta...no hi ha cap com la nostra, però cal anar més enllà i conèixer tots els territoris i la situació en què es viu en cadascun d’ aquestos: situació geogràfica, clima, relleu, població, economia, gastronomia, flora, fauna, tradicions i costums.

A cada alumne se li ha assignat un país i l’ha treballat a fons per tal de transmetre als seus companys a l’aula on es troben eixos països, com són i en quines condicions viuen els xiquets en cadascun d’ aquestos. Han aprés a buscar informació, seleccionar els elements destacables i exposar les dades seguint un ordre per tal de redactar textos descriptius utilitzant els recursos lingüístics adients. 

També han aprés a diferenciar els tipus de mapes i la seua representació i, a més, han anat configurant un mapa a l’ aula amb part dels continguts adquirits com podeu veure a les imatges.

       

 

 

Llegir més

BENVINGUTS

Estimades famílies:

Ja ha arribat setembre i amb ell l'inici d'un nou curs.
Un any més, ens enfrontem a nous reptes amb nous projectes i objectius per aconseguir traure el millor de cadascú. Sempre amb entusiasme, il·lusió i com no, esforç.

Donem la benvinguda a les famílies que s'incorporen per primera vegada a la nostra comunitat educativa i els desitgem una molt bona estada.

Inici de classes i horari 1r dia de classe

Les classes comencen el dijous 9 de setembre i l'horari per a aquest primer dia és el següent:

  • 1r ESO: de 9:30h fins 13:30 h.
  • 2n, 3r i 4t ESO: de 10h fins 13:30h.

Els horaris de tot el curs els donarà cada tutor en classe. A més, es repartiran els llibres de text de totes les àrees. RECORDEM que haureu de portar la motxilla per tal de dur-los a casa i posar el folre.


Aquest curs, cada alumne entregarà una fotocòpia del SIP al seu tutor. El termini és fins el 15 de setembre. 


                                C:UsersusuarioDesktopEMOCIONSINICI CURS.jpeg

Atentament,

 Equip docent ESO

Llegir més

II Edició del concurs de fotografia Leornardo de Pisa

Les matemàtiques formen part de la nostra vida quotidiana: pesar els fruits, comprar-nos la samarreta que tant ens agrada, saber quant de temps ens costa en arribar a qualsevol lloc on anem de vacances… Són alguns dels molts exemples que ens mostren la importància d'aquesta assignatura (tant amada per alguns com odiada per altres).

És aquesta versatilitat la que ens va inspirar per a crear el Concurs de Fotografia Matemàtica Leonardo de Pisa que aquest any ha celebrat la seua segona edició amb una gran participació per part dels nostres alumnes de secundària.

L'objectiu principal d'aquesta activitat és despertar la creativitat dels estudiants i fer-los conscients de la importància d'aquesta matèria per desenvolupar-se en la vida quotidiana.
En aquesta edició ens han tornat a sorprendre amb una gran varietat de fotografies que van des de l'ús de materials quotidians fins a la porta i els voltants de la nostra benvolguda església, passant per imatges de la natura i dels monuments del nostre municipi.

Aquests són els premiats amb 30€ per fer compres als comerços de l'Alcúdia: 

  • 1r CICLE: Ismael Ortega Abel per “Puerta al cielo”.
  • 2n CICLE: Hugo Martínez Machí per “Simetría al atardecer”.
  • FACEBOOK: Inés Perales Cerdán per la seua fotografia sobre costura.

Tots ells van ser escollits pel nostre il·lustre jurat i per tots els seguidors que van votar per les fotos a Facebook. 

 2guanyador 3guanyador1guanyador

 Ací vos deixem l'enllaç de la web on es recullen aquestes obres d'art per tal que pugueu gaudir d'aquest magnífic treball.

https://sites.google.com/colegiosanandres.es/concursofotografialeonardo/p%C3%A1gina-principal

 

 

Llegir més

GIMCANA SOLIDÀRIA AL COL·LEGI SANT ANDREU APÒSTOL

El Col·legi Sant Andreu Apòstol substitueix la clàssica Sant Silvestre per una Gimcana Solidària per tal d’adaptar-se a la situació sanitària actual.
En arribar Nadal el Col·legi Sant Andreu Apòstol rep aquest temps litúrgic amb una jornada especial per al nostre alumnat i aquest curs ho hem fet amb una gimcana solidària.

Llegir més

INNOVACIÓ EDUCATIVA

La innovació educativa és una constant al Col·legi Sant Andreu amb el propòsit d’aconseguir que els nostres alumnes assolisquen les competències de cada assignatura de la forma més divertida possible.

És per això que, donada la impossibilitat de fer treballs en grup i haver de mantindre la distància social, s’ha optat per buscar altres mètodes que motiven als alumnes a assolir els continguts.

Amb aquesta intenció durant el primer trimestre de biologia els alumnes han hagut de realitzar aquests treballs:

LA CÈL·LULA COMESTIBLE

El propòsit d’aquest treball era repassar les diferents parts de la cèl·lula eucariota, per la qual cosa van agafar diferents tipus d’ingredients que tingueren la forma apropiada. Amb aquestos van cuinar unes meravelloses cèl·lules comestibles.

TIKTOKS SALUDABLES

Aprofitant l’afició dels joves per aquest tipus d’aplicació se’ls va proposar que feren un vídeo en què mostraren la importància de tindre hàbits saludables per tal d’evitar malalties: la importància de rentar-se bé, de portar una dieta saludable, de fer exercici regularment, etc.

EXPERIMENTACIÓ

L’experimentació és una de les ferramentes més poderoses per tal que els alumnes adquirisquen un profund aprenentatge sobre la matèria. És per això que l’última tasca que se’ls va proposar consistia en donar-los una llista de materials (morter, got , cullera, dos caramels i agua) i un objectiu: calia demostrar utilitzant aquests materials la importància de mastegar adequadament els aliments. I, només amb aquestes instruccions, van ser capaços de dissenyar l’experiment. Series tu capaç de fer-ho?

Llegir més

GALA VIRTUAL COMIAT DEL CURS 2019-20

El dimarts 16 de juny va tindre lloc la Gala de Comiat del curs 2019-2020. Adaptant-nos a la situació que ens ha tocat viure no es podia dur a terme de forma diferent, celebràrem la primera Gala Virtual de Comiat del col·legi Sant Andreu Apòstol.

La cita tingué lloc a les 11:30 del matí i va ser tot un èxit de participació. Ens retrobarem professorat  i alumnat per compartir un moment tan especial després d’un trimestre tan complicat i excepcional en confinament. Un merescut encontre després de tant d’esforç virtual.

Llegir més

JUNTS TOT ANIRÀ BÉ

Des de l'àrea d'Educació Plàstica, l'alumnat de segon i tercer curs d'ESO ha dut a terme un projecte molt emotiu. Des de l'assignatura se'ls va proposar una tasca que consistia a expressar, a través d'un dibuix lliure i una paraula, el sentiment d'ànim enfront de la situació actual que estem vivint. Aquest treball ha permès que l'alumnat expresse com se sent i com viu el confinament.

Amb les seues propostes s'ha creat un llibre amb el títol "Junts tot anirà bé" que romandrà al nostre col·legi i ens recordarà que tots units podem fer front a qualsevol realitat.

S'ha realitzat amb molta il·lusió i amb la finalitat de potenciar la imaginació, la creativitat i la intel·ligència emocional, afavorint també el desenvolupament de les capacitats perceptives, expressives i estètiques de l'alumnat.

Podeu vore tots els dibuixos a la pàgina web.

Llegir més

Concurs de fotografia matemàtica Leonardo de Pisa

L'objectiu fonamental d'aquest concurs és que els nostres alumnes desenvolupen la seua creativitat i imaginació per a veure i apreciar la relació que existeix entre les matemàtiques i el nostre entorn. La mateixa natura i les obres humanes contenen un mostrari ben extens de formes i conceptes matemàtics. Volem que els descobrisquen i siguen capaços de plasmar-los en una fotografia.

Es poden reflectir polígons, cercles, corbes variades, línies paral·leles, secants, angles, cossos geomètrics, gràfics estadístics, mosaics, simetries, expressions numèriques, etc.

Llegir més

Escape room virtual per als nostres alumnes de Secundària

"Any 2020: Un virus anomenat APATICUS TOTATIL que fa que la gent estiga trista i apàtica ha començat a propagar-se per tot el món. Els científics han descobert que el contagi es produeix amb el mínim contacte. Per a poder avançar amb la investigació i trobar la cura a aquesta amenaça global necessiten la teua ajuda."
Els nostres alumnes de Secundària han despertat el dimarts 21 d'abril amb aquest missatge. Tenen una missió ben important que els portarà a salvar la humanitat. Amb tot el que han aprés durant el curs, hauran de superar diferents proves d'un Escape Room Virtual que els portarà a trobar la vacuna contra el virus Apaticus Totalis. 
A la pàgina web poden trobar tota la informació de la missió, un vídeo de presentació, les instruccions i l'accés directe als jocs (cada cicle de Secundària en té un). De segur que ho aconsegueixen ben prompte!
 
       
imatge 1
imatge 2
imatge 3
imatge 4

 

Llegir més

SANT ANDREU A ANGLATERRA

El passat mes de febrer, els alumnes de 2n i 3r d’ESO del Col·legi Sant Andreu van gaudir de la seua primera immersió lingüística a un país de parla anglesa.

Broadstairs va ser la seua destinació, una xicoteta localitat costera al sud-est d’Anglaterra. Tota una setmana  va donar per a moments únics i irrepetibles.

Els alumnes van estar convivint amb una família anglesa per tal de millorar l’idioma i aprendre la seua cultura i estil de vida, tant diferents als nostres.

Tots els matins tenien assistien al centre escolar (Broadsatairs English Center) on tenien dues sessions de classes amb altres estudiants. A les 12 era l’hora de LUNCH i desconnectar un poc abans de les següents activitats ( observatory quiz, excursions a Canterbury, Ramsgate, Morgate).

L’hora de sopar era a les 18h, es reunien amb la seua família i aprofitaven per comentar el que havien fet durant tot el dia. Una vegada havien sopat, el centre anglés els tenia preparades activitats nocturnes fins les 21h , activitats com drama, streetdance, disco, barn dance..)

El dia gran del viatge va ser dijous que anaren a passar el dia a Londres, un dia fantàstic on visitaren el més característica de la capital anglesa: Londoneye, Houses of parliament, Big Ben, BuckighamPalace, Picadilly Center i el famós Harrods.

Va resultar ser tota una experiència tant a nivell lingüístic com personal: van aprendre, van viatjar, van riure, va gaudir.... un gran record per a tota la vida.

En el següent enllaç al nostre canal de youtube podreu vore el videomuntatge: https://www.youtube.com/watch?v=S_ADcra34Mo 

Llegir més

El mes de les lletres a Secundària

Com ja és sabut en arribar novembre ens toca traure les lletres al carrer i aquest curs se n’ha fet càrrec el nostre alumnat de secundària amb l’activitat “Sigues creatiu i escriu”.

Llegir més

MERCAT SOLIDARI DEL LLIBRE

Els alumnes de 1r d’ESO han organitzat un mercat solidari de llibres. Aquesta iniciativa entra dins de les actuacions del pla lector de centre. S’ha organitzat amb una triple finalitat:
  1. Fer que cada alumne del nostre col·legi porte un llibre per tal de poder vendre’l al mercat solidari.
  2. Fer que tots compren els llibres que hem dut.
  3. Recaptar diners per a “un verano diferente” de la Fundació de Col·legis Diocesans.

Llegir més

BIOLOGIA PRÀCTICA

Els alumnes de 3r d'ESO han realitzat en l'assignatura de biologia les UDI (unitat didàctica intel·ligent) corresponents a la segona avaluació.

Durant la primera de les UDI han estudiat d'una manera pràctica en què consisteix una dieta saludable i per a fer-ho n’han dissenyat una de manera cooperativa. També van examinar les etiquetes dels aliments, posant especial atenció als conservants i additius i finalment realitzàrem una reflexió sobre les malalties relacionades amb una mala alimentació sobre les quals van fer un anunci publicitari per prevenir-la.

Llegir més

Prevenció de la violència i promoció de la convivència en Secundària

El desig d’aconseguir un clima de convivència adequat, que fomente la resolució pacífica i constructiva dels conflictes i el rebuig total i absolut de l’assetjament, ens mouen a plantejar el projecte que vos presentem. 
Considerem l’espai de la tutoria com ideal per a treballar la prevenció dels conflictes i el foment de valors de convivència democràtica i igualitària.
Amb aquests objectius naix el projecte que ja ha passat pels nostres alumnes de secundària: prevenció de la violència i promoció de la convivència.

Llegir més

Visita a la Font Roja Alcoi

Hui els nostres alumnes de 1r, 2n i 3r d’ESO estan al Parc Natural de la Font Roja d’Alcoi reforçant, a peu de camp, els continguts vistos en Biologia i Ciències de la Naturalesa.

Llegir més

Fira Universitaria

Els nostres alumnes de 4t d’ESO han visitat la 2a edició de la “Fira Universitaria” a la Devesa.

Dins del procés orientador en el que estem immersos, els alumnes han pogut rebre informació de primera mà de diferents Universitats i Instituts de Secundària.

A més, han pogut gaudir de xarrades com “Metodologia de treball a la universitat”, “Taller de lideratge, emprendeduria i innovació”, “Relació entre Art i Tecnologia a l’actualitat”, “La formació profesional; un objectiu de futur”,…

Ha estat un matí ben aprofitat i motivador.

Llegir més

Visita de 3r i 4t d’ESO a la llibreria

Els alumnes de 3r i 4t visiten una llibreria amb la finalitat de regalar-se un llibre per al proper 23 d’Abril, dia del llibre.

Llegir més

Basquet a la Fonteta

Basket Valencia  Vs  ICL Manresa

Llegir més

RECUPERACIONS 2A AVALUACIÓ CURS 2015-16

RECUPERACIONS ASSIGNATURES 2a AVALUACIÓ

CURS: 2015-16

1r i 2n ESO

12ESO

RECUPERACIÓ ASSIGNATURES 2a AVALUACIÓ
CURS: 2015-16
3r i 4t ESO

34

Llegir més

V Marxa Diocesana

Aquest any anem a caminar per una part de la ruta del “Ulls Negres”. Concretament el tram entre Caudiel i Jérica. Seran uns 9 quilòmetres en els quals els alumnes de 2n d’ESO podran no només gaudir del paisatge, sinó de la companyia d’altres xiquets de la seva mateixa edat, d’un altre col·legi , d’una altra localitat, però segurament amb les seves mateixes il·lusions, inquietuds, etc.

Plano_OjosNegros_g-600x300

Llegir més

PRELAT Programa de prevenció de lesions d’accidents de trànsit

Els alumnes de 4t d’ESO han assistit a una xerrada organitzada per l’Àrea de Salut de la Ribera al voltant de la prevenció de lesions d’acidentes de trànsit, dins del programa PRELAT

La xerrada l’ha realitzat Mª José, fisioterapeuta del Centre de Salut de l’Alcúdia, i Carlos, un xic amb una lesió medul·lar causada en un accident de trànsit.

Aquest programa es sol·licitarà tots els anys a l’Àrea de Salut de la Ribera per a l’alumnat de 4t d’ESO perquè en aquestes edats tota precaució és poca.

Llegir més

Dades d’examens de recuperació

examenn.jpg
 

RECUPERACIÓ EXTRAORDINÀRIA ANY ACADÈMIC 2014-15

1r i 2n ESO
 
1 y 2
 
 
3r i 4t ESO
3 y 4

Llegir més

Fi de Curs a Terra Mítica

Llegir més

Visita a la llibreria

Els alumnes de 3r i 4t d’ESO compren llibres per regalar-los als companys el dia del llibre.

Llegir més

La volta la Món en 80 dies. Oceania

Visitem les antípodes

Llegir més

IV Marxa Diocesana

El nostres alumnes de 2n de ESO han participat en la IV Marxa Diocesana entre L’Orxa i Villalonga. És tracta d’un trajecte d’uns 12 km per una via verda que aprofita l’antiga línea ferroviària des d’Alcoi a Gandia. Aquesta via transcorre paral·lela al riu Serpis i en el seu trajecte ens trobem varies fabriques de llum i passem per quatre túnels.

Aquesta activitat ens ha permès conèixer a companys d’altres col·legis i passar un dia gaudint d’un paratge meravellós.

Llegir més

Visita a Peniscola

Visita de 1r a 4t de ESO a la ciutat  del Papa Lluna

Llegir més

Visita a la Cooperativa de l’Alcúdia

Els alumnes de 3r de ESO visiten les instal·lacions de la cooperativa d’Alcúdia

Llegir més

Facebook Twitter

ENLLAÇOS

educamos
facebook
parròquia
Educació física

#SantAndreuACasa

(Torna a llegir les actuacions que des del col•legi hem estat realitzant durant el confinament per als nostres alumnes i familiars)

SoundCloud Album Record

Escoltant

Cançó del curs - Himno de Colegios Diocesanos
Dades de contacte
Pl. Constitució, 5 45250 L'Alcúdia
secretaria@colegiosanandres.es
96.254.02.82